De Hersenstichting

 

Veruit het belangrijkste fonds in Nederland gericht op mensen met een hersenaandoening is de Hersenstichting. De missie en doelen van de Hersenstichting zijn hier te vinden.

De Hersenstichting draagt bij aan oplossingen voor hersenaandoeningen en aan een beter leven voor deze groep patiënten en hun naasten. Dat ons werk belangrijk gevonden wordt en steeds meer steun krijgt, bleek opnieuw in 2017. Onze inkomsten stegen dit jaar naar meer dan € 13 miljoen waardoor we een groot aantal activiteiten hebben kunnen uitvoeren.

De Hersenstichting is opdrachtgever en financier geweest van een aantal belangrijke publicaties over onderzoek en behandeling van mensen met hersenletsel, zoals twee zorgstandaarden en het rapport over passende zorg voor mensen met een bewustzijnsstoornis.

Hersenstichting-logo-2016.png

Epilepsiefonds

 

Het  Epilepsiefonds zet zich al ruim 120 jaar in voor mensen met epilepsie. We willen ervoor zorgen dat epilepsie een behandelbare aandoening wordt waar mensen zo min mogelijk last van hebben. Wij subsidiëren wetenschappelijk onderzoek omdat epilepsie nog steeds niet te voorkomen en niet te genezen is. Het Epilepsiefonds biedt verschillende vormen van hulpverlening, zoals individuele subsidie, subsidie voor projecten, leenregeling alarmapparatuur. Voor meer informatie klik hier.

Logo Epilepsiefonds.jpg

Hersentumorfonds

 

Het Hersentumorfonds zet alles op alles om samen met de beste onderzoekers nieuwe effectieve behandelmethoden voor primaire hersentumoren te vinden. Het doet dit in de wetenschap dat onderzoek naar kanker in het algemeen en zeker naar aard en gedrag van hersentumoren een kwestie van langere adem is. Doelstelling van het fonds lijdt daar echter niet onder.
Die blijft onverminderd krachtig: door vernieuwing op elk denkbaar niveau in toenemende mate zorgen voor perspectief, zowel voor wie op dit moment een hersentumor heeft als voor toekomstige patiënten. Met als ultieme doel: genezing.

logo-hersen-tumoren.png