Voorstellen: Sven de Langen, bestuurder PZC Dordrecht


Na deelname aan twee bestuurlijke bijeenkomsten is het tijd om mij wat breder aan het netwerk voor te stellen. Mijn naam is Sven de Langen en ik ben sinds januari bestuurder bij PZC Dordrecht.


Na een studie fysiotherapie en bestuurskunde ben ik politiek actief geworden. Naast mijn functie als gemeenteraadslid in Rotterdam was ik werkzaam als adviseur in het gemeentelijke sociaal domein en later als clusterhoofd beleid bij de gemeente Zuidplas. Vanaf 2017 werd ik wethouder Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport op het stadhuis aan de Coolsingel 40. Naast mijn rol als wethouder ben ik ook in verschillende landelijke gremia actief geweest. Zo kwam ik als bestuurslid van de Vereniging Nederlandse Gemeente vaak over de vloer bij VWS of Zorgverzekeraars Nederland.


Na 12 jaar politiek was het voor mij tijd voor een nieuwe stap. Ik wilde graag dichtbij de werkvloer werkzaam zijn en mij meer bekwamen in operationele vaardigheden waar ik als wethouder minder vaak mee werd geconfronteerd. Dat is gelukt en ik heb het na 4 maanden nog heel erg naar mijn zin!


Ik heb meegelopen bij onze LIN (langdurig intensieve neurorevalidatie) afdeling. Dat is voor mij een nieuwe ervaring en ik heb inhoudelijk nog heel veel te leren. Mijn bijdrage op het medische-inhoudelijke vlak zal er dan ook niet zijn. Wel hoop ik het netwerk te helpen bij alle bestuurlijke uitdagingen. Juist bij een netwerk wat nog enorm in ontwikkeling is, vind ik dat erg interessant. Daar neem ik dan ook graag mijn verantwoordelijkheid en help ik waar ik kan!

34 weergaven
Uitgelichte berichten